ΠΡΟΣΟΧΗ: εισέρχεστε αποκλειστικά με δικιά σας ευθύνη

Ο συγγραφέας αυτού του μπλογκ , δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για όποια ζημιά προκληθεί σε εσάς,
στα υπάρχοντά σας,
ή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα.

(για άσχετα, αλλά ενδιαφέροντα βίντεο, παρέκαμψε την πολυλογία και πήγαινε κατευθείαν στο τέλος της σελίδας)

νέος ιστότοπος...

anarchy-domisi-ideon.awardspace.info

anarchy-domisi-ideon.000webhostapp.com



RSS

«νέα τάξη καθαρμάτων» (βανδαλούπ)

24 Αυγούστου 2008

βάρκες προσεγγίζουν τη Γάζα, παρά τον αποκλεισμό από το Ισραήλ

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΕ:
Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008
Χρόνος 20:22 Μέκκα, 17:22 GMT




Ειδήσεις Μέση Ανατολή
Προσιτότητα Γάζα βαρκών παρά τον αποκλεισμό


Δύο σκάφη που ξοδεύονται 30 ώρες που ταξιδεύουν στη Λωρίδα της Γάζας από τη Κύπρο [AFP]

Δύο σκάφη που φέρνουν 46 διεθνή ενεργά στελέχη των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την ακριβή πολιορκία 14 μηνών του Ισραήλ του παλαιστινιακού εδάφους.

Το τέλος της αποστολής για να σπάσει συμβολικά την πολιορκία προήλθε μετά από το Ισραήλ που υποστηρίχτηκε κάτω από μια πιό έγκαιρη προειδοποίηση στην ομάδα διαμαρτυρίας της «ελεύθερης Γάζας» να μην παραβιαστεί ο αποκλεισμός.

Ashraf Amritti Al Jazeera στη Γάζα είπε: «Η άφιξη αυτών των δύο βαρκών είναι μια πολύ συμβολική χειρονομία για την παλαιστινιακή αιτία, για να τελειώσει την πολιορκία, να τελειώσει το επάγγελμα.

Στην πραγματικότητα, εκείνες οι φράσεις γράφονται στις βάρκες ειρήνης που φέρνουν τις σημαίες από περισσότερες από 70 υπηκοότητες. «

Τις βάρκες που τίθενται το πανί την Παρασκευή σε ένα ταξίδι 370km από το μεσογειακό νησί της Κύπρου που φέρνει τα ενεργά στελέχη από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, με στόχο που εφιστά την προσοχή στον αποκλεισμό του Ισραήλ της Γάζας και την επιρροή του στους ανθρώπους εκεί.

Οι βάρκες έπλευσαν μέσω των ευμετάβλητων νερών στον κύριο λιμένα της πόλης της Γάζας το Σάββατο, όπου χαιρετήθηκαν από χιλιάδες άνθρωποι που κυματίζουν τις παλαιστινιακές σημαίες, πολλές από τα που πλέουν γύρω από το λιμάνι στις βάρκες.

Κλήση ενότητας

Ο Ismail Haniya, ο ηγέτης Hamas και ο απομακρυνθείς παλαιστινιακός πρωταρχικός μοναστηριακός ναός, κάλεσαν τον κόσμο για να ακολουθήσουν το παράδειγμα της διεθνούς μετακίνησης ενεργών στελεχών και «να σπάσουν την πολιορκία στη Γάζα».

«Εκτιμάμε βαθειά και χαιρετίζουμε τα ενεργά στελέχη στις δύο βάρκες», Haniya Al Jazeera σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Το Haniya είπε ότι ήταν χρόνος για την Αίγυπτο να ανοίξει πάλι το πέρασμα Rafah και να τελειώσει την πολιορκία μια για πάντα.

Η Αίγυπτος άνοιξε πάλι το Fatah διασχίζοντας τον περασμένο Ιανουάριο αφότου φύσηξαν οι Παλαιστίνιοι - επάνω μέρος του εμποδίου συνόρων, που επιτρέπει τις χιλιάδες στο απόθεμα επάνω στις προμήθειες από τις συνοριακές πόλεις.

Το Κάιρο σφράγισε δια:σχίζω τρεις ημέρες αργότερα υπό πίεση και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την ισραηλινή κυβέρνηση, για «να προστατεύσει την κυριαρχία του.»

Το Jibril Al-Rjoub, ένας ανώτερος ηγέτης Fatah, χαιρέτισε επίσης τη «παραβίαση του αποκλεισμού», περιγράφοντας τα διεθνή ενεργά στελέχη ως «ανθρωπιστές».

«Η περιφρόνηση δύο βαρκών του ισραηλινού αποκλεισμού είναι ένα αμυδρό φως της ελπίδας που θα μπορούσε να είναι ένα άνοιγμα ενός τέλους της πολιορκίας», τον πρώην παλαιστινιακό υπεύθυνο ασφαλείας που ειπώθηκε το Al Jazeera σε μια συνέντευξη από τη Δυτική Όχθη Ramallah.

Το Rjoub απαίτησε και μια άμεση συμφιλίωση μεταξύ Fatah και Hamas για να ενώσει τις προσπάθειες να αποκατασταθεί η εθνική ενότητα, και να προχωρήσει σταθερά με τις προσπάθειες να ανακουφιστεί το παλαιστινιακό βάσανο.

«Ενθουσιασμένος»

Τα τοπικοί ενεργά στελέχη και οι εργαζόμενοι φιλανθρωπίας είχαν του φοβισμένου Ισραήλ στρατιωτικού θα περπατούσαν μέσα για να αποτρέψουν τα ενεργά στελέχη από την επίτευξη του προορισμού τους.

Ο Andrew Mumcie, ένα από τα ενεργά στελέχη σε μια από τις βάρκες, είπε το Al Jazeera που ήταν «ενθουσιασμένος» από την επιτυχία τους στην επίτευξη της ακτής της Γάζας.

«Τώρα θα πάμε πίσω στη Κύπρο και θα οργανώσουμε ένα άλλο ταξίδι,» Mumcie εν λόγω, η προσθήκη της ομάδας θα συνέχιζε τις δραστηριότητές της έως ότου ανυψώθηκε η πολιορκία του Ισραήλ της Γάζας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι έλεγχε με προσοχή 21 μέτρο-μακριές «ελεύθερη Γάζα» και 18 μέτρο-μακριές τις βάρκες «ελευθερίας» αφότου άφησαν τον κυπριακό λιμένα Larnaca.

Το Aviv Sharon, ένας ισραηλινός εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών, είπε νωρίτερα: «Θέλουν την πρόκληση εν πλω, αλλά δεν θα την πάρουν.

«Ξέρουμε ποιων οι επιβάτες είναι και τι φέρνουν με τα, και έτσι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αφήνοντας τα κατευθείαν.»

«Απειλών θανάτου

Το Sharon είχε πει νωρίτερα ότι «όλες οι επιλογές» θεωρούνταν για να αποτρέψουν τα σκάφη από την είσοδο τα νερά.

Η Angela Godfrey-Goldstein, μια Ιερουσαλήμ-βασισμένη στο εκπρόσωπος για το ελεύθερο Κίνημα της Γάζας που οργάνωσε το γεγονός, είπε ότι τα συστήματα επικοινωνιών των βαρκών ήταν επιτεθειμένων από τη «ηλεκτρονική πειρατεία» νωρίτερα.

Η ομάδα των ενεργών στελεχών αποτελέσθηκε από τους ανθρώπους μεταξύ 22 και 81, περιέλαβαν τους σπουδαστές, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους δημοσιογράφους και έναν σε απευθείας σύνδεση φορέα πόκερ, διοργανωτές εν λόγω.

Συνήθως αμερικανικά και βρετανικά, περιέλαβαν Lauren το θάλαμο, η κουνιάδα του Τόνι Μπλερ, ο πρώην βρετανικός πρωθυπουργός που είναι τώρα απεσταλμένος της Μέσης Ανατολής.

Πολλά από τα ενεργά στελέχη είπαν ότι είχαν λάβει τις απειλές θανάτου προτού να θέσουν το πανί, που οδηγεί μερικών για να μειωθούν έξω.

Το Ισραήλ έχει σφίγξει τον αποκλεισμό Γάζας του δεδομένου ότι Hamas πήρε δια της βίας τη δύναμη Ιουνίου 2007.

Πηγή: Al Jazeera και αντιπροσωπείες



πηγή:
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/08/20088231408112340.html
(μεταφρασμένο με το http://babelfish.yahoo.com/ )

θυσίες για τον έρωτα

αχ, ξανθό μου...

τι θες να κάνω για 'σένα;

ακόμα και δεξιός θα γίνω, αν μου το ζητήσεις...

εικόνες, βίντεα, και άλλα...

άσχετο...


απίστευτο...


Ποιος είπε ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά;


Μία από τις συνωμοσίες των καπιταλιστών


Μάχη μέχρι τελικής πτώσης


Τι νόμισες ότι είναι εδώ, βόλτα στην εξοχή; (φιλική συμμετοχή: Ρόναλντ Ρήγκαν)


Τους δουλεύει κανονικά, και αυτοί ρωτάν αν τους κάνει πλάκα (στα Αγγλικά), ...ωραίος


στην αρχή σου φαίνεται σαν τον νταβατζή της παρέας,
αλλά αν δεις το βίντεο ξανά και ξανά,
θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά...


Αυτός ο καθηγητής (που είναι και καλλιτέχνης),
διδάσκει σε ένα πολυεθνικό (μαύρο) σχολείο,
με «δύσκολους» μαθητές.
Υποσχέθηκε, λοιπόν, για να τους δώσει κίνητρο,
ότι θα τους έδεινε παράσταση,
όταν θα κάναν καλά, όλοι τους, τις εργασίες τους .
Αυτή είναι η παράσταση...
πηγή:http://www.liveleak.com/view?i=453_1203371711


Μια τρομερά δύσκολή προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου,
που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.


αναδημοσίευση από το
http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/
style="border:

καλαθοσφαίριση, στη μέση του δρόμου...



mario, ζωντανά...

Apache εναντίον Voodoo people